Registreren
24 oktober 2018 01:02 
Hoofdmenu
Laatste gebruikers
  pieterhuizinga
3 maanden
  SailGirl
1 jaar
  pmovers95
3 jaar
  hvdoev01
4 jaar
  Stephenka
4 jaar
  MakintoshAM
4 jaar
  sling
5 jaar
  Shouhu
5 jaar
  Pieter
5 jaar
  Ultee
6 jaar
  meij2246
7 jaar
  exitecms
7 jaar
  Heinrich
7 jaar
  vivimine
7 jaar
  veeke139
8 jaar
Gebruikers online
Gasten online: 1
Leden online: 0
Geen leden online

Registraties: 28
Niet geactiveerd: 15
Nieuwste lid:
pmovers95
Blogs
Mijn amendement op het Bestuursvoorstel Entrees dd

  Ik maak de volgende observaties bij het voorstel zoals dat op 14 sept. 2012 gepresenteerd is.

   ad 7 - verhoging veiligheidsniveau

   Zoals ik al eerder heb geschreven, het 's avonds afsluiten van de schuifdeuren is slechts te kenschetsen als schijnveiligheid.  Het is helaas een gegeven dat mensen klakkeloos de deur openen als iemand belt en zegt van de post te zijn en een pakje te hebben.  Het tweede nadeel is dat er een kostbaar tweede beltableau buiten moet worden aangebracht.  Het derde nadeel is dat vroege bezorgers voor een gesloten deur komen te staan.  Mijn krant bijvoorbeeld wordt dagelijks om ca. 5:00 uur bezorgd.  Wie doet die deur dan open?

   Het installeren van een camera lijkt u nu wellicht een goed idee, maar wat gebeurt er met de beelden?  Daar vertelt het voorstel niets over.  Ik vind het nogal een inbreuk op mijn privacy.  En met een dooddoener als "Dat beslist u later" kan ik niets.  Uitstellen dus, tot door eigenaars volledig besloten is hoe en wat met de beelden gedaan wordt.  Is wat mij betreft een afzonderlijk project.  Het geeft geen pas dat hierin snel even mee te willen loodsen.  Als die plafondplaten echt zo makkelijk in en uit te klikken zijn, is het later installeren van een camera toch een eitje?

   Deze uitgave's kunnen we wat mij betreft gevoeglijk in onze zakken houden.

   ad 8 - nieuwe vloer, verzonken droogloopmatten binnen, schrobmatten buiten

   Ik verwerp de m.i. goedkope stemmingmakerij over de kosten van het huren van de droogloopmatten.  Door het jaarbedrag (€ 2.300) voor het gehele complex te noemen klinkt dat inderdaad misschien als een hoop geld (hoewel het marginaal is vergeleken met andere verenigingskosten).  Maar het Bestuur vertelt er niet bij dat voor die slechts € 48 per maand per entree (klinkt al heel anders, nietwaar?) de matten regelmatig worden opgehaald en vervangen door schone.  Daar heeft de huismeester noch de schoonmaker omkijken naar.  En ze voldoen prima.  Ik vind het een koopje.

   Met de huidige vloer is naar mijn stellige opvatting niets mis.  Die is nog niet zo heel lang geleden (zeker nog geen 20 jaar) voor een vermogen gelegd en daar heeft destijds een hele commissie van eigenaars plus de architect zich over gebogen.  Die investering was bepaald niet kinderachtig, als ik me goed herrinner zo'n ƒ 650 per eigenaar van een standaard 4-kamerwoning.  Die vloer is niet versleten en hoeft dus nog niet te worden afgeschreven.  Ik zou sowieso niet voor een anthraciet kleur op de vloer kiezen omdat iedereen weet hoe besmettelijk dat is.

   Ik vind het waanzin om een esthetisch verantwoorde, in prima conditie zijnde marmeren vloer te gaan overplakken, alleen maar omdat men zo nodig die mat wil laten verzinken. 

   Dit geld kunnen we wat mij betreft dus ook in onze zak houden.

   Tegen eventuele toevoeging van een schrobmat buitendeurs heb ik niets.

   Overige punten

   Met de overige punten van het voorstel kan ik me in principe wel verenigen.  Echter wat ik mis, in het voorstel en in alle voorafgaande correspondentie over dit agendapunt, zijn een begroting en een planning.  Het Bestuur beperkt zich ertoe ons minzaam mede te delen dat we er kennelijk voldoende voor hebben gespaard.  Kan dat misschien eerst eens geconcretiseerd worden?  Het is ons eigen spaargeld, mensen.

   Een laatste opmerking, wellicht ten overvloede:  Is de architect in dit voornemen gekend?  Die kan - zo hebben we bij de eerste facelift van de entree's uitgezocht - aanspraak maken op zijn rechten m.b.t. het aanzicht van het complex.  Het komt mij prudent voor om hem vooraf te vragen accoord te gaan met het voornemen.

   Dit leidt mij tot het volgende amendement:

   - Schuifdeuren niet 's nachts afsluiten.  Onzinnige schijnveiligheid.  Onnodige kosten.  Onpraktisch.

   - Geen 2e intercom buiten aanbrengen.  Zie vorige punt.

   - Geen camera's installeren, totdat daarover door de ALV afzonderlijk is beslist op basis van een volledig voorstel.  Apart project van maken.

    - Bestaande vloer handhaven.  Er is niets mis mee.  Niet overplakken dus.

   - Eventueel een buitenschrobmat aanbrengen.  Mogelijk kan hierdoor de schoonloopmat binnen zelfs helemaal komen te vervallen?

   - Eerst volledige openheid van zaken over begroting en planning.

   Dit amendement heb ik ook schriftelijk bij het Bestuur ingediend.

 

Geplaatst door pieterhuizinga op 15 september 2012 15:08:41
2905 Gelezen · Afdrukken
Gewijzigd door pieterhuizinga op 15 september 2012 15:43:07
Blog index

Blog auteurs
Commentaar
Er is geen commentaar geplaatst.
Plaats commentaar
U moet aangemeld zijn om commentaar te kunnen geven.
Waarderingen
Waarderen is alleen beschikbaar voor leden.

Voor het stemmen eerst aanmelden a.u.b..
Er zijn nog geen waarderingen geplaatst.

Aanmelden
via Gebruikersnaam:
Gebruikersnaam:

Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten?
Vraag hier een nieuwe aan.
Nieuws
Forum topics
Nieuwste topics
Er is voor dit paneel geen inhoud gedefinieerd
Heetste topics
Er is voor dit paneel geen inhoud gedefinieerd
Sponsored by
EXITE