Registreren
15 november 2018 10:39 
Hoofdmenu
Laatste gebruikers
  pieterhuizinga
4 maanden
  SailGirl
2 jaar
  pmovers95
3 jaar
  hvdoev01
4 jaar
  Stephenka
4 jaar
  MakintoshAM
4 jaar
  sling
5 jaar
  Shouhu
5 jaar
  Pieter
5 jaar
  Ultee
6 jaar
  meij2246
7 jaar
  exitecms
7 jaar
  Heinrich
7 jaar
  vivimine
7 jaar
  veeke139
8 jaar
Gebruikers online
Gasten online: 1
Leden online: 0
Geen leden online

Registraties: 28
Niet geactiveerd: 15
Nieuwste lid:
pmovers95
Blogs
Webmaster's blog - 6 december 2009

Na lang nadenken besloten om - niet in de laatste plaats voor de bewoners die kennelijk niet op deze site komen - nog één keer een flyer te gaan bezorgen. De tekst treft u onderstaand aan.

Beste medebewoners (inclusief zij die niet op internet kijken),

Begin 2006 verwierf ik het internet domein maasresidentie.nl.  Ik wierp, samen met enkele bewoners, hupvlug een basiswebsite de lucht in, maar had er verder helaas onvoldoende tijd voor, en na de ambitieuze start is er jaren niets aan gedaan.  Eind 2009 werd ik door Het Bestuur benaderd om de website nieuw leven in te blazen.  Ik wilde daar wel aan meewerken, maar (opnieuw) alleen indien de site openbaar toegankelijk, en ongecensureerd is.  Anders gezegd, voor de bewoners en door de bewoners.  En dus ook toegankelijk voor bezoekers die zich omtrent de Maasresidentie willen informeren.  Voor de bewoners (lees leden van de VvE) zou er natuurlijk een afgeschermd gebied op de site zijn, dat niet voor het publiek te zien is.

De nieuwe website is vervolgens in de recordtijd van nog geen maand (van 12 oktober tot 2 november 2009) tot stand gekomen.  Wat mij betreft zijn de kinderziekte's er wel uit.  Het is aan Het Bestuur en aan de bewoners om er verder vorm en inhoud aan te geven.  Ik heb me voorgenomen om niet zelf die kar te blijven trekken; het is tenslotte zoals ik eerder schreef een website voor de bewoners en door de bewoners.  U kunt u op de hoogte houden over mijn gedachten en overpeinzingen op mijn weblog.  Het zou mooi zijn indien bewoner(s) en/of leden van Het Bestuur ook een blog gaan bijhouden.

Voor alle duidelijkheid:  Ik heb deze website volledig ten behoeve van de VvE gemaakt en stel hem gratis en belangeloos - no strings attached - beschikbaar.

Vrije meningsuiting voor bewoners onderling, mededelingen en informatie van Het Bestuur, (bijna) alles mag gezegd worden, (bijna) niets is verboden zolang men zich aan de etiquette houdt.  Ik hoop van harte dat de site een éclatant succes wordt.  Ik heb eerlijk gezegd nog nauwelijks VvE's gezien met een website.  Ik durf niet te stellen dat we de eerste zijn, maar we bewandelen zeker geen platgetreden geitenpad!

Je zou denken dat Het Bestuur van de VvE met zo'n onbaatzuchtig gebaar blij zou zijn, en enthousiast gebruik van de website zou gaan maken.  Toch?

Helaas is de realiteit anders.  Het Bestuur van de VvE heeft na uitgebreid, langdurig overleg te kennen gegeven dat zij geen medewerking aan deze website wenst te verlenen, omdat haar niet de mogelijkheid wordt gegeven om de publicaties op deze site volledig te controleren (censureren).  Ook al hoeft zij er geen verantwoording voor af te leggen (het is immers niet de website van Het Bestuur).  Het Bestuur vindt het gegeven dat zij niet de volledige zeggenschap over mijn aanbod verkrijgt blijkbaar voldoende aanleiding om de leden voor te stellen haar "eigen" website in het leven te roepen.  Met alle onnodige kosten van dien.

Overigens kan ik niet ontkennen dat ik enigszins teleurgesteld ben door de lage bezoek- en participatiecijfers.  Zo'n 850 unieke bezoeken in twee maanden is natuurlijk niet om over naar huis te schrijven.  En het aantal geregistreerde gebruikers blijft hangen op 11, van de ca. 160 appartementen.  Mogelijk heb ik mij het computergebruik in de Maasresidentie wat te zonnig voorgesteld.  Mogelijk ook is er gewoon onvoldoende belangstelling voor een website ten behoeve van de VvE.  Er wordt door bewoners zo te zien best wel veel "meegelezen", doch nagenoeg niets bijgedragen.

Het Bestuur zal u aanstaande woensdag in de algemene ledenvergadering voorstellen om volgend jaar maar liefst tweeduizend euro te budgetteren om haar eigen website te laten ontwikkelen.  Uiteraard wordt dat een jaarlijks terugkerende vaste kostenpost.  En dat in een tijd dat iedereen de broekriem moet aanhalen, en dat hetzelfde bestuur de euvele moed heeft om de begroting dermate te verruimen dat het dientengevolge moet voorstellen om de bijdrage van de eigenaars tot twee maal met 8% (!) te verhogen.  Het lijkt hier potdorie Brussel wel.

Ik zal het nog één keer herhalen beste medebewoners:  De website is er al, en kost u niets.  Indien Het Bestuur haar tomeloze regelzucht iets kan inperken, kunt u die tweeduizend euro gevoeglijk in uw zak houden.

Laat u woensdag s.v.p. niet misleiden door het argument dat ik "er de stekker zo maar uit kan trekken."  Dat is een academische mogelijkheid die geheel uit de duim van Het Bestuur komt; waar het Het Bestuur werkelijk om begonnen is, is volledige controle over wat er op de site gezegd mag worden.

Ik wens u een plezierige en constructieve vergadering.  Ik ben zelf helaas structureel verhinderd zolang bepaalde bewoners nog een bestuursfunctie uitoefenen.  Voor nadere informatie, zie mijn weblog.

Met vriendelijke groet,
Pieter J. Huizinga (628)
zondag 6 december 2009
redactie@maasresidentie.nl
tel.  +31 (10) 453-0633

 

Geplaatst door pieterhuizinga op 06 december 2009 16:44:23
4522 Gelezen · Afdrukken
Gewijzigd door pieterhuizinga op 06 december 2009 16:44:51
Blog index

Blog auteurs
Commentaar
Er is geen commentaar geplaatst.
Plaats commentaar
U moet aangemeld zijn om commentaar te kunnen geven.
Aanmelden
via Gebruikersnaam:
Gebruikersnaam:

Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten?
Vraag hier een nieuwe aan.
Nieuws
Forum topics
Nieuwste topics
Er is voor dit paneel geen inhoud gedefinieerd
Heetste topics
Er is voor dit paneel geen inhoud gedefinieerd
Sponsored by
EXITE